Boomadviesbureau en groentechniek

Boomtechnisch adviesbureau en boomverzorging

Stedelijk Groen bv is een vakkundig groenbedrijf uit Groningen. Bomen en groen zijn onze tweede natuur. De expertise van ons bedrijf richt zich op boomtechnisch advies, uitvoering en realisatie.

Stel ons uw vraag

zorg voor de juiste balans

Boomtechnisch advies en boomverzorging

Onze deskundige boomtechnisch adviseurs leveren hoogwaardig advies op maat om u te helpen bij het beheer en behoud van uw bomen. Ons boomadvies richt zich op verschillende aspecten van boombeheer en biedt oplossingen voor specifieke vraagstukken waar u mee te maken kunt krijgen.

wij verzorgen het

Voor elke situatie een passende oplossing

Beheerders, adviseurs, ingenieurs, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten benaderen ons voor boomtechnisch advies, projectinrichting, productinformatie, het opstellen van beheerplannen en groenbestekken. Door een intensieve samenwerking met de diverse betrokken disciplines, vanaf de planvorming tot en met de nazorg, worden onze groenprojecten succesvol gerealiseerd.

Heeft u een vraag, een aansprekend project of idee, aarzel dan niet om ons te benaderen.

wij verzorgen het

Boomadviesbureau & groeiplaatsonderzoek

Bomen zijn van wezenlijk belang in stedelijk gebied en leveren enkele aanwijsbare maatschappelijke baten zoals bijvoorbeeld de verbetering van het stadsklimaat. Het is belangrijk dat bomen kunnen gedijen in de stad zonder dat ze overlast veroorzaken of gevaarzettend zijn. Een groeiplaatsonderzoek ligt ten grondslag aan de boomsoortkeuze en de inrichting van de boomgroeiplaats. In de aanloopfase van projecten verzorgt Stedelijk Groen bv gedegen advies aan de hand van diverse boomtechnische onderzoeken. Een goed doordacht ontwerp van de groeiplaats van (stads)bomen, in combinatie met een passende (boom)beplanting, kan veel beheerproblemen in de toekomst voorkomen.

Neem vrijblijvend contact op met ons boomadviesbureau indien u meer informatie wilt met betrekking tot boomadvies en groeiplaatsonderzoek

Stedelijk Groen bv

onze passie en expertise

Groentechniek en inrichting openbare ruimte

Openbare ruimtes zoals parken en terreinen rondom gebouwen worden door veel mensen gebruikt. Ze geven echte meerwaarde als bij de inrichting en aanleg rekening is gehouden met groentechniek, gebruiksgemak en een prettige beleving. Heldere looplijnen, logische parkeervoorzieningen en een fijn buitengebied om in te verblijven; een technisch goed aangelegd terrein maakt het aangenaam en toegankelijk voor gebruikers, bezoekers en beheerders.

Bij Stedelijk Groen bv integreren onze groenexperts ‘grijs’ en ‘groen’ tot een multifunctioneel geheel met een lange levensduur.

wij verzorgen het

Boomverzorging in Groningen, Drenthe en Friesland

De boomverzorgers van Stedelijk Groen bv werken landelijk, maar wij richten ons vooral op het snoeien, kappen en het (ver)planten van bomen in Noord Nederland (provincies Groningen, Drenthe en Friesland). De verschillende fases in een bomenleven vragen om een eigen snoeiwijze. Vanaf de aanplant tot de onderhoudsfase hebben bomen terugkerende snoeibeurten nodig om de gewenste doorrijhoogte en eindbeeld te bereiken. Door gerichte snoei wordt voorkomen dat er probleemtakken (dood hout, plakoksels) gevormd worden en er gevaarlijke situaties ontstaan. Bovendien ontstaan er geen grote snoeiwonden indien er regelmatig begeleidingssnoei wordt uitgevoerd en blijft het rijprofiel gevrijwaard van laaghangende takken.

Of het nu gaat om jonge- halfwas- of monumentale bomen, de bomen in de openbare ruimte worden periodiek gesnoeid door onze ervaren boomverzorgers. Tijdens de snoeiwerkzaamheden maken onze European Tree Workers (ETW) gebruik van hoogwerkers of klimtechnieken. In het kader van duurzaamheid zetten wij het liefst elektrisch materiaal en -materieel in. In de onderhoudsfase worden probleemtakken als zwaar hout en plakoksels uit de blijvende kroon verwijderd. Door tijdens de werkzaamheden een boombeoordeling op hoogte uit te voeren, is er sprake van efficiëntie en worden eventuele gevaarzettende situaties tijdig onderkend.

Boomverzorging door European Tree Workers

Onze ervaren boomverzorgers zijn ETW-gecertificeerd en bedreven in: