Boomadvies en Boomverzorging

Wat doet een boomtechnisch adviseur precies?

 

Welke advieswerkzaamheden kunnen onze ervaren boomtechnisch adviseurs / European Tree Technicians voor u uitvoeren:

Voor elke situatie een passende oplossing

Beheerders, adviseurs, ingenieurs, stedenbouwkundigen en landschapsarchitecten benaderen ons voor projectinrichting, productinformatie, het opstellen van beheerplannen en groenbestekken.

Door een intensieve samenwerking met de diverse betrokken disciplines, vanaf de planvorming tot en met de nazorg, worden onze groenprojecten succesvol gerealiseerd.

Heeft u een vraag, een aansprekend project of idee, aarzel dan niet om ons te benaderen.

Boomadviesbureau & boomtechnisch onderzoek

In de aanloopfase van projecten verzorgt Stedelijk Groen bv boomtechnisch advies aan de hand van een gedegen groeiplaatsonderzoek met betrekking tot de inrichting van de groeiplaats en de boomsoortkeuze. Een goed doordacht ontwerp van de groeiplaats van bomen, in combinatie met een passende (boom)beplanting, kan veel beheerproblemen in de toekomst voorkomen.

Neem vrijblijvend contact op met ons boomadviesbureau indien u meer informatie wilt met betrekking tot boomadvies en boomtechnisch onderzoek.

Boomverzorging in Groningen, Drenthe en Friesland

Vanaf de aanplant tot de onderhoudsfase hebben bomen terugkerende snoeibeurten nodig om de gewenste doorrijhoogte en eindbeeld te bereiken. De verschillende fases in een bomenleven vragen een eigen snoeiwijze. Stedelijk Groen bv werkt landelijk, maar is vooral gericht op het snoeien, kappen en het (ver)planten van bomen in Noord Nederland  (provincies Groningen, Drenthe en Friesland).

De meeste bomen in de openbare ruimte worden periodiek gesnoeid met behulp van hoogwerkers of klimtechnieken. Hierdoor wordt voorkomen dat gevaarzettende situaties ontstaan (dood hout, plakoksels). Bovendien ontstaan er geen grote snoeiwonden indien er regelmatig begeleidingssnoei wordt uitgevoerd en blijft het rijprofiel gevrijwaard van laaghangende takken. In de onderhoudsfase worden probleemtakken als zwaar hout en plakoksels uit de blijvende kroon verwijderd.

Welke werkzaamheden kunnen onze European Tree Workers voor u uitvoeren?

Bomen verplant je niet zomaar. Het besluit tot een boomverplanting kan zeer uiteenlopende redenen hebben. Om de verplanting van bomen succesvol te laten verlopen moet er echter aan verschillende eisen worden voldaan.

Groentechniek en inrichting openbare ruimte

Openbare ruimtes zoals parken en terreinen rondom gebouwen worden door veel mensen gebruikt. Ze geven echte meerwaarde als bij de aanleg rekening is gehouden met groentechniek, gebruiksgemak en een prettige beleving.

Heldere looplijnen, logische parkeervoorzieningen en een fijn buitengebied om in te verblijven; een technisch goed aangelegd terrein maakt het aangenaam en toegankelijk voor gebruikers, bezoekers en beheerders. Bij Stedelijk Groen bv integreren we ‘groen’ en ‘grijs’ tot een multifunctioneel geheel met een lange levensduur.