Stedelijk groen bv

Bodem (biologisch) onderzoek

Bodem(biologisch) onderzoek

Het bodemleven bestaat uit een enorme diversiteit aan organismen die op een zeer ingenieuze wijze met elkaar verbonden zijn en van elkaar afhankelijk zijn. Van eencellige organismen, bacteriën, schimmels, steeds groter, tot regenwormen, insecten en kleine gewervelde dieren. Zij produceren de humus die zo belangrijk is voor een gezonde bodem, zorgen voor de beschikbaarheid van voedingsstoffen voor de plant en hebben een ziektewerende werking.

Bodemvoedselwebanalyse

Een zwakke schakel in dit bodemvoedselweb kan de balans aardig verstoren, waardoor bomen, planten en struiken te maken kunnen krijgen met een afnemende conditie. Vandaar dat het woord bodemverbetering eenvoudiger klinkt dan het in werkelijkheid is, want wat is de zwakste schakel?

Daar is achter te komen middels een analyse van het bodemvoedselweb. Deze uit Amerika overgewaaide onderzoeksmethode geeft een uitstekend inzicht in de toestand van het bodemleven en de uitwerking daarvan op de plantengroei. Stedelijk Groen bv kan een bodembiologisch onderzoek voor u laten uitvoeren en aan de hand van de resultaten een zeer exact advies geven met betrekking tot het verbetering van de betreffende bodem. Het toepassen van, een op de situatie afgestemde, bodemverbetering zal een zichtbaar positieve uitwerking hebben op de conditie van uw bomen, planten en struiken.

Meer informatie over bodem(biologisch) onderzoek?
Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.