Projecten

Stedelijk Groen heeft ruime ervaring in het realiseren van projecten in de openbare ruimte waarbij we streven naar een duurzaam en hoogwaardig resultaat. Door een intensieve samenwerking met verschillende disciplines, vanaf de planvorming tot en met de nazorg, worden onze projecten succesvol gerealiseerd.

De zomer van zuid Europa op de stadswallen van Den Bosch

Op de hoek van banketbakkerij Jan de Groot van de befaamde Bossche bollen, heeft Stedelijk Groen in samenwerking met Bonte Hoek Kwekerijen 60 iepen (Ulmus resista® ‘New Horizon’) aangeplant.

Noordzeebrug

Vanaf de aanplant tot de onderhoudsfase hebben bomen terugkerende snoeibeurten nodig om de gewenste doorrijhoogte en eindbeeld te bereiken. De verschillende fases in een bomenleven vragen een eigen snoeiwijze. Ons bedrijf werkt landelijk, maar is vooral gericht op het snoeien, kappen en het (ver)planten van bomen in Noord Nederland  (provincies Groningen, Drenthe en Friesland).

De meeste bomen in de openbare ruimte worden periodiek gesnoeid met behulp van hoogwerkers of klimtechnieken. Hierdoor wordt voorkomen dat gevaarzettende situaties ontstaan (dood hout, plakoksels). Bovendien ontstaan er geen grote snoeiwonden indien er regelmatig begeleidingssnoei wordt uitgevoerd en blijft het rijprofiel gevrijwaard van laaghangende takken. In de onderhoudsfase worden probleemtakken als zwaar hout en plakoksels uit de blijvende kroon verwijderd.

Bomen verplant je niet zomaar. Het besluit tot een boomverplanting kan zeer uiteenlopende redenen hebben. Om de verplanting van bomen succesvol te laten verlopen moet er echter aan verschillende eisen worden voldaan.

Voor elke situatie een passende oplossing.

Door een intensieve samenwerking met de diverse betrokken disciplines, vanaf de planvorming tot en met de nazorg, worden onze projecten succesvol gerealiseerd. Heeft u een probleem, een aansprekend project of idee, aarzel dan niet om ons te benaderen.

Deel deze pagina
Offerte aanvraag