Boomadviesbureau en groentechniek

Over Stedelijk Groen bv

Stedelijk Groen bv is een vakkundig groenbedrijf uit Groningen. Met jarenlange ervaring, een team van deskundige professionals en een passie voor bomen en groen streven we altijd naar een optimaal resultaat en klanttevredenheid.

Stel ons uw vraag

zorg voor de juiste balans

Over Stedelijk Groen bv

Boomadviesbureau Stedelijk Groen

Diepgewortelde groenkennis

In 1919 is tuinarchitect Jan Vroom jr. op de locatie van onze vestiging een kwekerij begonnen. Deze familie van tuinarchitecten is vooral bekend geworden door de “slingertuinen” die werden aangelegd bij Groninger herenboerderijen. De restauratieprojecten en ontwerpen voor stadsparken, begraafplaatsen, villatuinen en instellingsterreinen van zijn hand zijn bij het grote publiek veel minder bekend maar nog steeds herkenbaar in het landschap. De kwekerij in Glimmen is destijds opgezet door de familie Vroom om niet afhankelijk te zijn van de aanvoer van geschikt plantmateriaal. Begin vorige eeuw was deze boomkwekerij met ca. 40 hectare boomteelt een van de grotere boomkwekerijen in Nederland.


In 2001 is Stedelijk Groen bv als aftakking van de boomkwekerij gestart als onafhankelijk adviesbureau met praktijkgerichte groenkennis. Inmiddels is Stedelijk Groen bv uitgegroeid tot een vakkundig groenbedrijf met een boomtechnisch adviesbureau. Ons uitgebreide netwerk binnen de internationale boomkwekerijsector stelt ons in staat om praktisch alle boomsoorten en cultivars te leveren en aan te planten. Zelf selecteren en kweken wij ook nog bomen en heesters, maar dan voornamelijk in opdracht en uit oogpunt van genenbewaring.

Genenbewaring
Uit persoonlijke overtuiging vinden wij het van groot belang om de genetische variatie van gebiedseigen en/of inheemse bomen en heesters veilig te stellen. Door het geselecteerde plantmateriaal toe te passen in onze aanplantprojecten leveren wij een bijdrage aan het behoud van deze soorten voor de toekomst.

wij verzorgen het

Ruime ervaring in groenadvies, boomtechnisch onderzoek en realisatie

Stedelijk Groen bv heeft ruime ervaring in het adviseren van opdrachtgevers op het gebied van uiteenlopende groenvraagstukken.

De European Tree Technicians (ETT) van ons boomtechnisch adviesbureau voeren inspecties en onderzoekswerkzaamheden uit ter voorbereiding op (omvangrijke) groenprojecten.

In de loop der jaren hebben onze boomverzorgers ook een naam opgebouwd als het gaat om het (ver)planten van (grote) bomen en het succesvol uitvoeren van aanplantprojecten in zeer uiteenlopende vormen.

wij verzorgen het

Situaties creëren waar bomen het beste gedijen

Door vanuit het belang van de boom te denken wordt in ieder project rekening gehouden met de heersende omstandigheden. Ons uitgebreide netwerk binnen de internationale boomkwekerijsector stelt ons in staat praktisch alle boomsoorten en cultivars in zeer uiteenlopende maten in uw aanplantprojecten te betrekken. Door een intensieve samenwerking met de opdrachtgever, vanaf de planvorming tot en met de nazorg, worden onze aanplantprojecten in de openbare ruimte succesvol en toekomstbestendig opgeleverd.

Stedelijk Groen bv

onze passie en expertise

Groen is beeldbepalend, belangrijk voor onze gezondheid, voor duurzaamheid en klimaatvraagstukken

Groen in de fysieke leefomgeving nodigt bovendien uit tot bewegen en bevordert zo gezondheid en welbevinden.

Fotografie: Gert de Vos

boomadvies-leefomgeving-boomadviesbureau