Over Stedelijk Groen

Stedelijk Groen bv is een vakkundige groenaannemer uit Groningen. Het bedrijf is gevestigd in Glimmen (op de grens van Groningen en Drenthe).

Onze groenspecialisten zijn gecertificeerd European Tree Technician (ETT), European Tree Worker (ETW) en Vakbekwaam hovenier. Door onze veelzijdige ervaring op het gebied van bomen en groen wordt een beroep gedaan op onze kennis en expertise om (uitdagende) groenprojecten tot een succes te maken.

De kernactiviteiten van Stedelijk Groen bestaan uit:

 

Diepgewortelde groenkennis 

In 1919 is tuinarchitect Jan Vroom jr. op de locatie van onze vestiging een kwekerij begonnen. Deze familie van tuinarchitecten is vooral bekend geworden door de “slingertuinen” die werden aangelegd bij Groninger herenboerderijen.

De restauratieprojecten en ontwerpen voor stadsparken, begraafplaatsen, villatuinen en instellingsterreinen van zijn hand zijn bij het grote publiek veel minder bekend maar nog steeds herkenbaar in het landschap.

De kwekerij in Glimmen is destijds opgezet door de familie Vroom om niet afhankelijk te zijn van de aanvoer van geschikt plantmateriaal. Begin vorige eeuw was deze boomkwekerij met ca. 40 hectare boomteelt een van de grotere boomkwekerijen in Nederland.

In 2001 is Stedelijk Groen bv als aftakking van de boomkwekerij gestart als onafhankelijk adviesbureau met praktijkgerichte groenkennis. Inmiddels is Stedelijk Groen bv uitgegroeid tot een vakkundige groenaannemer met een boomtechnisch adviesbureau en webshop.

Ons uitgebreide netwerk binnen de internationale boomkwekerijsector stelt ons in staat om praktisch alle boomsoorten en cultivars te leveren en aan te planten.

Zelf selecteren en kweken wij ook nog bomen en heesters, maar dan voornamelijk in opdracht en uit oogpunt van genenbewaring.

Uit persoonlijke overtuiging vinden wij het van groot belang om de genetische variatie van gebiedseigen en/of inheemse bomen en heesters veilig te stellen.

Door het geselecteerde  plantmateriaal toe te passen in onze aanplantprojecten leveren wij een bijdrage aan het behoud van deze soorten voor de toekomst.

Naast genoemde dienstverlening kunt u via onze webshop eenvoudig diverse professionele groenproducten voor boomverzorging en hovenierswerk bestellen.

Ruime ervaring in groenadvies, boomtechnisch onderzoek en realisatie

Stedelijk Groen bv heeft ruime ervaring in het adviseren van opdrachtgevers op het gebied van uiteenlopende groenvraagstukken.

De European Tree Technicians (ETT) van ons boomtechnisch adviesbureau voeren inspecties en onderzoekswerkzaamheden uit ter voorbereiding op (omvangrijke) groenprojecten.

In de loop der jaren hebben onze boomverzorgers ook een naam opgebouwd als het gaat om het (ver)planten van (grote) bomen en het succesvol uitvoeren van aanplantprojecten in zeer uiteenlopende vormen.

Situaties creëeren waar bomen het beste gedijen

Door vanuit het belang van de boom te denken wordt in ieder project rekening gehouden met de heersende omstandigheden. Ons uitgebreide netwerk binnen de internationale boomkwekerijsector stelt ons in staat praktisch alle boomsoorten en cultivars in zeer uiteenlopende maten in uw aanplantprojecten te betrekken. Door een intensieve samenwerking met de opdrachtgever, vanaf de planvorming tot en met de nazorg, worden onze aanplantprojecten in de openbare ruimte succesvol en toekomstbestendig opgeleverd.

Ons team

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, beschikt Stedelijk Groen over een uitzonderlijk team van ervaren professionals; gekwalificeerd, hardwerkend en uniek.

Erik Bergsma
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician (ETT)
06 46 06 32 66
erik@stedelijkgroen.com

Wouter van Groen
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician (ETT)
06 21 52 28 72
wouter@stedelijkgroen.com

Luchel Timmer
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician (ETT)
06 52 46 69 55
luchel@stedelijkgroen.com

Rina Lokhorst
Office manager
Verkoop en financiële administratie
050 402 85 06
mail@stedelijkgroen.com

Maarten van Buuren
Groentechnisch medewerker
European Tree Worker (ETW)
06 11 84 04 68
maarten@stedelijkgroen.com

Stefan Heikens
Groentechnisch medewerker
European Tree Worker (ETW)
06 21 90 16 70
stefan@stedelijkgroen.com

Nick Swaving
European Tree Worker (ETW)
Aanleg en realisatie

Heike-Jan Ritsema
Vakbekwaam Hovenier
Aanleg en realisatie

Klaas Swaving
Hoofd uitvoering
Aanleg en realisatie

Groen is beeldbepalend, belangrijk voor onze gezondheid, voor duurzaamheid en klimaatvraagstukken

Groen in de fysieke leefomgeving nodigt bovendien uit tot bewegen en bevordert zo gezondheid en welbevinden.

Fotografie: Gert de Vos

Stedelijk Groen bv (Groningen) groeit en zoekt boomtechnisch adviseur!

Stedelijk Groen bv is een vakkundig groenbedrijf gevestigd in Glimmen (gemeente Groningen). Boomadvies, boomonderzoek en realisatie zijn onze kernactiviteiten.

Samen met onze European Tree Technicians (ETT) en ervaren groenmedewerkers (ETW) en vakbekwaam hoveniers werken wij dagelijks aan het ontwikkelen en verbeteren van de openbare ruimte.