Stedelijk groen bv

Stedelijk Groen Projecten

Leveren en plaatsen CorTenstalen boombakken Harelbeke (België)

Stedelijk Groen bv heeft in opdracht van de Belgische gemeente Harelbeke 11 CorTenstalen boombakken (model CorTen Cube) geleverd en geplaatst. De hoogwaardig afgewerkte boombakken hebben een afmeting van 200 x 200 cm, zijn voorzien van semi-hydrocultuur (waterbuffer) en voor deze toepassing geschikt SG Boombaksubstraat. Gezien de locatie van de plantenbakken, tussen de twee rijbanen van de Stasegemsesteenweg, zijn de plantenbakken voorzien van de nodige signalering alsmede een speciaal voor CorTenstaal geschikte permeabele anti-graffiti coating.

Projectomschrijving

11 mobiele CorTenstalen
Boombakken Naar aanleiding van de hertekening van het parcours van de wielerwedstrijd E3 Harelbeke moesten de vluchtheuvels uit de Stasegemsesteenweg te Harelbeke (België) permanent verwijderd worden. Omwille van UCI-voorschriften moet de aankomstzone volledig obstakelvrij zijn over een bepaalde afstand. Langs deze invalsweg blijft wel de nood om het verkeer af te remmen. Daarom werd geopteerd om te investeren in deze makkelijk verplaatsbare boombakken in CorTenstaal. Deze boombakken vertragen het voorbijrijdende verkeer en geven deze steenweg extra cachet. In deze boombakken zijn meerstammige bomen met een hoogte van ca. 5 meter geplant. Het betreft 5 Parrotia persica, 5 Crataegus persimilis ‘Splendens’ en één Liquidambar styraciflua ‘Worplesdon’.

Project valt in de prijzen!
Het project is uitgeroepen tot 1e laureaat op het onderdeel verkeersgroen van de wedstrijd ‘Groene Lente’ van de VVOG. ‘Groene Lente’ wordt reeds meer dan 30 jaar georganiseerd door de VVOG, de vereniging voor Openbaar Groen in België, en is een competitie van de beste groenprojecten van België. Stad Harelbeke mocht in het gezelschap van meer dan 160 afgevaardigden uit 45 Vlaamse steden en gemeenten de prijs voor beste ‘Verkeersgroen’ in ontvangst nemen voor de boombakken aan de Stasegemsesteenweg.

Vergelijkbare berichten