Stedelijk groen bv

Stedelijk Groen Projecten

20 Leibomen verplanten van Blijham naar Blauwestad

Het dorpsplein van Blijham werd op initiatief van de dorpsraad opnieuw ingericht. In de plannen konden de 20 bestaande leilindes niet behouden blijven. Om de eventuele verplantbaarheid te kunnen bepalen is een verplantbaarheidsonderzoek uitgevoerd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de bomen goed te verplanten zijn.

Projectomschrijving

De gemeente Bellingwedde is blij dat de bomen een nieuwe bestemming krijgen en niet verloren gaan. Wethouder Huizing: “Tijdens de voorbereidingen hebben diverse inwoners hun teleurstelling geuit over het feit dat de leilindes niet konden blijven. We zijn blij dat er toch een nieuwe bestemming is gevonden”. Blauwestad en de gemeente Oldambt zijn ook zeer tevreden met de groene schenking en noemen het een mooi voorbeeld van een constructieve samenwerking tussen twee gemeenten.

Stedelijk Groen bv heeft de 25 jaar oude bomen verplant naar Blauwestad waar de bomen het Havenkwartier bij het bezoekerscentrum zullen sieren. De bomen zijn onder begeleiding per dieplader vervoerd naar de nieuwe plantlocatie. Door de verplanting van deze bomen krijgt de nieuwbouw een volwassen uitstraling. Tijdens een feestelijke ceremonie is het laatste exemplaar geplant door de gedeputeerde van de provincie Groningen en de bestuurders van gemeente Bellingwedde en Oldambt.

Vergelijkbare berichten