Wie zijn wij

Stedelijk Groen bv is een vakkundige groenaannemer uit Groningen. Het bedrijf is gevestigd in Glimmen (op de grens van Groningen en Drenthe).

Onze kernactiviteiten bestaan uit:

 

Om niet afhankelijk te zijn van de aanvoer van geschikt plantmateriaal is tuinarchitect Jan Vroom uit Glimmen in 1919 op de huidige locatie van ons bedrijfsterrein een kwekerij begonnen. Destijds was de boomkwekerij met ca. 40 hectare boomteelt een van de grotere boomkwekerijen in Nederland.

In 2001 is Stedelijk Groen bv als aftakking van de boomkwekerij gestart als onafhankelijk adviesbureau met praktijkgerichte vakkennis. Inmiddels is Stedelijk Groen uitgegroeid tot een vakkundige groenaannemer.

Onze groenspecialisten zijn gecertificeerd European Tree Technician (ETT), European Tree Worker (ETW) en Vakbekwaam hovenier. Door onze uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van bomen en groen wordt een beroep gedaan op onze expertise om (uitdagende) groenprojecten tot een succes te maken.

Ons uitgebreide netwerk binnen de internationale boomkwekerijsector stelt ons in staat om praktisch alle boomsoorten en cultivars te leveren en aan te planten. Zelf bomen kweken doen wij ook, maar dan voornamelijk in opdracht en uit oogpunt van genenbewaring. Uit persoonlijke overtuiging vinden wij het van groot belang om de genetische variatie van gebiedseigen en/of inheemse bomen en heesters veilig te stellen en te behouden voor de toekomst.

In onze webshop vindt u diverse professionele groenproducten.

Ruime ervaring in advies, onderzoek en realisatie

Stedelijk Groen bv heeft ruime ervaring in het adviseren van opdrachtgevers op het gebied van uiteenlopende groenvraagstukken. Onze European Tree Technicians (ETT) voeren inspecties en onderzoekswerkzaamheden uit ter voorbereiding op (omvangrijke) groenprojecten. In de loop der jaren hebben wij ook een naam opgebouwd als het gaat om het (ver)planten van (grote) bomen en het succesvol uitvoeren van aanplantprojecten in zeer uiteenlopende vormen.

Situaties creëeren waar bomen het beste gedijen

Door vanuit het belang van de boom te denken wordt in ieder project rekening gehouden met de heersende omstandigheden. Ons uitgebreide netwerk binnen de internationale boomkwekerijsector stelt ons in staat praktisch alle boomsoorten en cultivars in zeer uiteenlopende maten in uw aanplantprojecten te betrekken. Door een intensieve samenwerking met de opdrachtgever, vanaf de planvorming tot en met de nazorg, worden onze aanplantprojecten in de openbare ruimte succesvol opgeleverd.

Ons team

Om u optimaal van dienst te kunnen zijn, beschikt Stedelijk Groen over een uitzonderlijk team van ervaren professionals; gekwalificeerd, hardwerkend en uniek.

Erik Bergsma
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician
06 46 06 32 66
erik@stedelijkgroen.com

Wouter van Groen
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician
06 21 52 28 72
wouter@stedelijkgroen.com

Luchel Timmer
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician
06 52 46 69 55
luchel@stedelijkgroen.com

Rina Lokhorst
Office manager
Verkoop en financiële administratie
050 402 85 06
mail@stedelijkgroen.com

Maarten van Buuren
Groentechnisch medewerker
European Tree Worker 
06 11 84 04 68
maarten@stedelijkgroen.com

Stefan Heikens
Groentechnisch medewerker
European Tree Worker
06 21 90 16 70
stefan@stedelijkgroen.com

Nick Swaving
European Tree Worker 
Aanleg en realisatie

Heike-Jan Ritsema
Vakbekwaam Hovenier
Aanleg en realisatie

Klaas Swaving
Hoofd uitvoering
Aanleg en realisatie

Groen is beeldbepalend, belangrijk voor onze gezondheid, voor duurzaamheid en klimaatvraagstukken

Groen in de fysieke leefomgeving nodigt bovendien uit tot bewegen en bevordert zo gezondheid en welbevinden.

Fotografie: Gert de Vos

Stedelijk Groen groeit en zoekt boomtechnisch adviseur!

Stedelijk Groen bv is een eigenzinnig, vakkundig groenbedrijf gevestigd in Glimmen. Onderzoek, advies en realisatie zijn onze kernactiviteiten. Samen met onze European Tree Technicians (ETT) en ervaren groenmedewerkers (ETW) en vakbekwaam hoveniers werken wij dagelijks aan het ontwikkelen en verbeteren van de openbare ruimte. 

Offerte aanvragen