Wie zijn we

Sinds de oprichting in 2001 is Stedelijk Groen uitgegroeid tot een florerend groenbedrijf. Stedelijk Groen is ontstaan als een aftakking van de boomkwekerijsector. Door een toenemende vraag naar praktijkgerichte vakkennis is in eerste instantie begonnen met een adviesbureau. Als “trouble shooter” werd ons bedrijf in toenemende mate benaderd om ook uitdagende groenprojecten tot een succes te maken.

Ruime ervaring in advies, onderzoek en realisatie

Stedelijk Groen heeft zeer ruime ervaring in het adviseren van opdrachtgevers op het gebied van uiteenlopende groenvraagstukken. Onze European Tree Technicians voeren inspecties en onderzoekswerkzaamheden uit ter voorbereiding op (omvangrijke) groenprojecten. In de loop der jaren hebben wij ook een naam opgebouwd als het gaat om het (ver)planten van (grote) bomen en het succesvol uitvoeren van aanplantprojecten in zeer uiteenlopende vormen.

Situaties creëeren waar bomen het beste gedijen

Door vanuit het belang van de boom te denken wordt in ieder project rekening gehouden met de heersende omstandigheden. Ons uitgebreide netwerk binnen de internationale boomkwekerijsector stelt ons in staat praktisch alle boomsoorten en cultivars in zeer uiteenlopende maten in uw aanplantprojecten te betrekken. Door een intensieve samenwerking met de opdrachtgever, vanaf de planvorming tot en met de nazorg, worden onze aanplantprojecten in de openbare ruimte succesvol opgeleverd.

We zijn idolaat van bomen. We maken onze vrienden en familie schreeuwend gek, om voortdurend  te stoppen, te bewonderen of commentaar te geven, bij elke boom die we tegenkomen

Wij houden van het zorgen voor bomen en wij zijn van mening dat er daarbij sprake is van inherente goedheid. Ze zijn de botten, het hart en de ziel van een gezonde ecologie. Ze zuiveren onze lucht, water en bodem. Zij voorzien ons van voedsel, onderdak, en medicijnen. Ze maken ons gelukkiger, gezonder en rijker. Ze zijn de oude, waardevolle soorten op onze planeet, de volle omvang van hun waarde en mogelijkheden zijn nog altijd onbekend.

Ons team

We hebben een uitzonderlijk team van professionals, gekwalificeerd, hardwerkend en uniek.

Erik Bergsma
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician
06 46 06 32 66
erik@stedelijkgroen.com

Wouter van Groen
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician
06 21 52 28 72
wouter@stedelijkgroen.com

Luchel Timmer
Boomtechnisch adviseur
European Tree Technician
06 52 46 69 55
luchel@stedelijkgroen.com

Rina Lokhorst
Financiële administratie
050 402 85 06
mail@stedelijkgroen.com

Maarten van Buuren
ETW/Bomenwacht
European Tree Worker
06 11 84 04 68
maarten@stedelijkgroen.com

Klaas Swaving
Hoofd uitvoering
Aanleg en realisatie

Nick Swaving
Vakbekwaam Hovenier 
Aanleg en realisatie

Heike-Jan Ritsema
Vakbekwaam Hovenier
Aanleg en realisatie

Groen is beeldbepalend, belangrijk voor onze gezondheid, voor duurzaamheid en klimaatvraagstukken

Groen in de fysieke leefomgeving nodigt bovendien uit tot bewegen en bevordert zo gezondheid en welbevinden.

Stedelijk Groen zoekt natuurtalenten!

Stedelijk Groen is een vakkundig en eigenzinnig groenbedrijf in het buitengebied van Glimmen. Door onze brede interesse en uitgebreide kennis op het gebied van bomen en groen worden wij benaderd voor uiteenlopende projecten en vraagstukken. Advies en realisatie zijn onze kernactiviteiten. Samen met onze European Tree Technicians (ETT) en ervaren groenmedewerkers (ETW’ers en vakbekwaam hoveniers) werken wij dagelijks aan het ontwikkelen en verbeteren van de openbare ruimte. 

Deel deze pagina
Offerte aanvraag